jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

söndag 5 mars 2017

Mat - veckans rubrik



Mat är min stora passion i livet
På senare tid har lusten inte riktigt varit med dock
Att passionerat kunna laga och fixa kräver tid och fantasi och lust
Idéer har jag många men inte så mycket energi att göra
Kommer tillbaka snart, jag ska bara landa i allt
Energin alltså

Smörgåstårta med rostbiff och ädelost

Jag kallar mig själv för allätare även om jag inte alls gillar inälvsmat
leverpastej på mackan är gott men inte annars
Om jag kan välja äter jag helst fisk eller kyckling men också nöt och fläsk

Det går mycket trender i mat
Just nu är det trendigt att vara vegan
Är säkert bra men inget jag skulle vilja
Att köttindustrin är ett problem är sant men att få alla att välja bort att äta kött känns långsökt däremot tror jag att vi behöver göra på annat sätt
Producera i mindre skala och inte mer än vad som går åt
Vi kastar på tok för mycket PÅ TOK för mycket!!
Mat överhuvudtaget, inte bara kött då

Smörgåstårta med lax och räkor


Men det är med kött som med så mycket annat
pengarna styr och så länge som vi accepterar att det är okej att sko sig på andra så kommer problemen att kvarstå, oavsett vad det gäller

När dansk fläskfilé kostar nästan hälften så mycket av vad den svenska kostar,
visst är det väl konstigt?!
Har man inte så mycket pengar så att man har råd att köpa svenskt och kanske vill festa till det med en fläskfile och det finns dansk till en peng som man känner att man kan ha råd med, klart att man köper dansk då
Säljarens marknad

Sötpotatis på restaurang - STHLM TAPAS


Sushi - restaurang Sawadee

Det råder svält i delar av världen särskilt i Afrika på grund av torka
medan vi har till synes hur mycket vatten som helst på flaska i varje affär
Kan vi frakta vatten i flaska över hela världen men inte till Afrika?
När vi vet att det Afrikanska (inte alla) folket inte får tillräckligt med mat för att det saknas vatten hur kan det då komma sig att vi inte gör något åt det problemet?
Kungar som bestämmer, krig och annat elände och en värld som inte vill
Dålig politik
Men om vi ville? Visst skulle vi kunna hjälpas åt så att alla får mat i magen!


Sallad med marinerad halloumi


Fetaost och potatissallad med ostomelett

En annan trend som har varit på tapeten länge är LCHF -inte-äta-kolhydrater-diet
Är heller inget som jag skulle kunna göra
Låta blir kolhydrater menar jag
Om jag inte äter mina flingor eller min knäckemacka till frukost så funkar jag inte
Jag kan inte tänka och jag tycker heller inte att jag blir mätt om jag bara äter protein och grönsaker eller frukt



Eller potatis! Inte kan jag vara utan potatis!
Nej jag äter vad jag vill när jag vill och är lycklig över det
Unnar mig en semla eller annat bakverk när jag vill
godis, snacks och annat likaså


Jag tror att det ligger en stor fara i "jag borde inte-tänket"
och med risk för att hamna utanför ämnet helt och hållet så sätter jag punkt här.

Undertecknad är rubriksättare.

Nästa vecka: Kvinnokraft

Anki, AnnaKarin i Stockholm, Livsrummet, Musikanta, Olgakatt, Paulas pörte, Pensionären på önPettas, Tove, UllaVonne






10 kommentarer:

  1. Vackra matbilder, oj oj oj, fick idéer för flera dagar här:-)
    Tack för maten och för dina reflektioner som tilltugg :-)
    Ditt lystmäte blev min njutning!
    Du kommer landa med energier och lust igen.
    Varm kram

    SvaraRadera
  2. Ja jag blev också inspirerad, annars tycker jag matlagning är tråkigt. Det vore ju praktiskt att använda kyckling mera men jag har blivit sjuk av kyckling (på restaurang) två gånger så den vågar jag inte befatta mig med.

    SvaraRadera
  3. Hej, vi tycker lika om mycket du o jag, äter en portion havregrynsgröt, ett ägg och två knäckemackor till frukost...Jag kan inte heller avstå från kolhydrater och byta ut dem mot fett, kvääk, det har min dotter gjort, dricker kaffe med vispgrädde (eller tvärtom) o smör i långa banor, nä tack fram med potatisen, den o ägg kan jag inte vara utan. Trots att jag nyss åt en god kyckling som jag tillagat i min älskade lergryta så blir jag förfärande frestad av alla läckerheter du visar. Så, nu slutar vi här, o jag ska tänka....clementin! Det får bli min efterrätt
    Ha en fin ny marsvecka

    SvaraRadera
  4. Ett fantastiskt inlägg på temat och som sagt - inspirerande!

    https://ankisbildblogg.wordpress.com/2017/03/04/veckans-rubrik-mat/

    SvaraRadera
  5. Mycket fina bilder som kunde ha platsat i vilken mattidning som helst. Av din bloggadress förstår man ju att mat är din passion :-).

    Jag har många passioner i mitt liv men mat hör inte dit. Det är egentligen något som jag ständigt måste undvika att tänka på om jag ska kunna behålla den övervikt jag har och inte gå upp mer. Jag är mycket avundsjuk på dem som kan äta vad som helst och (nästan) hur mycket som helst utan att gå upp i vikt.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Oj, ett kanoninlägg! Det vattnas i munnen på mig när jag ser alla dina fina bilder.

    SvaraRadera
  7. Oj, vad jag blir hungrig när jag ser alla bilderna. Jag tycker också att man kan äta som det passar en och som man känner att man mår bra av. Varierat.
    Hälsningar
    Birgitta

    SvaraRadera
  8. Så "goda" bilder! Jag blir hungrig.
    Kloka tankar och ord, jag skriver gärna under allt du har skrivit.
    Var rädd om dig! <3

    SvaraRadera
  9. Visst går det trender i mat! Vegetariskt är ju trendigt nu, men även glutenfritt och laktosfritt verkar ha blivit trendigt för gemene man (inte bara för de som är intoleranta). Själv vill jag gärna äta mer grönt och minska lite på köttet, men jag vill inte ta bort det. Idag visar vi mat på vår blogg också :)

    SvaraRadera
  10. Fantastiska matbilder! Jag tillhör dem som gillar att se mat på bild. Jag tycker att mat är vackert och dina bilder gör verkligen maten rättvisa! Och hungrig blir man!

    SvaraRadera