jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

onsdag 30 oktober 2019

- första snön...



Första snön... 
Länge sen jag skrev något alls här... 
November är på ingång...

Första snön
I går föll säsongens första snö. Lite skoj att det hände just nu när jag för en gångs skull faktiskt satte mig ner för att blogga. Mitt sista inlägg i maj handlade ju också om snö.

Hösten har varit väldigt höstig här i Roslagen, med alla möjliga vackra färger i naturen, regn, regn och ännu mer regn. Runt 8-10 grader varmt tills plötsligt i måndagskväll föll temperaturen och vi har bara någon plusgrad på dagen och minusgrader på nätterna. För mig får det gärna vara lite kallt, hög luft och sol. Mycket hellre än gråväder och regn. Då det ju ändå är kallt...


Länge sen jag bloggade
Ja, det är ju jättelänge sen. I maj senast! Vad hände liksom? Inget egentligen. Jag har bara inte kommit till skott. Vår dator har trasslat lite och det är inte samma sak att sitta vid paddan.

November väntar runt hörnet
30 oktober redan och imorgon är det Halloween om nu någon bryr sig. Ja i Nordamerika är det förstås en stor grej men här känns det mer som om många gillar att smycka sina hus, karva i pumpor och sätta i ljus men annars, nej inte så mycket. I alla fall har jag inte varit med om något bus eller godis här i skogen. Det är bara fåglarna, rådjuren och hararna som kommer och äter det som bjuds.

Annars då?
Jorå, det är som vanligt det mesta. Vi jobbar, äter och sover samt tar hand om katten. Hon behöver mycket kärlek i form av mat, bli utsläppt för att ganska snart igen bli insläppt. Grannen har två katter som inte är så roliga. Dem vill gärna ta över Linas revir och tycker att dem har rätt att komma hit och gnabbas med henne samt sitta under fågelmaten och kolla på "våra" fåglar. När dem är för taskiga sprutar jag vatten på dem. Då springer dem minsann!

I sommar har vi också tagit hand om huset. Lagt nytt tak, målat och bytt ut vindskivor med mera.. Ni vet sådant där som man behöver ibland.

Till slut då jag babblade på lite om sommaren så kan jag inte låta bli att bjuda på en liten truddilutt. En dänga som fått vingar här i sommar. Jag gillar den! Fast jag ska erkänna att jag inte alls visste att det var Lena PH när jag hörde den första gången.

Lite sommarfeeling så...






2 kommentarer:

Annika sa...

Hej Helena!

Länge sen du bloggade, och just idag klickar jag in. På självaste halloween.
Du har rätt, dagen är jättestor i nordamerika. Men jag förstår att inte så många hittar ut i skogen. Hehe.
Lika bra det kanske.

OCH första snön. Lite mysigt är det ju, eller?
förstår att den redan är ett minne blott

Kramar!

HeLena sa...

Hej Annika!
Ja, du kände väl det på dig:)
Det är blandade känslor, jag gillar när det kommer små knattar och vill ha godis. Det kom ju några när jag bodde på ön.
Ja, det är mysigt med snön, lite puder bara men den ligger kvar än.

Kramar!