jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

söndag 9 april 2017

Söndag/Veckans rubrik - Gult
Helgen har mest bestått i det fruktansvärda vansinnesdåd som Stockholm råkade ut för i fredagseftermiddag.
Så sorgligt. Tragiskt. Sjukt.
Och så onödigt! Vad kan någon/några vinna med detta vansinne?
Inget inget inget!
bild här
Jag finner inga ord för att beskriva vad jag känner. Alla känslor blandas huller om buller i ett enda stort kaos. Och jag blir arg!
Men jag ska inte spekulera i vad det kan vara. Det är bara låta polisen göra sitt jobb.


Gult
är veckans rubrik och det är Birgitta (Pensionären på ön) som är månadens rubriksättare.

Gult är påskens färg och påsken lurar runt hörnet, bara några dagar i nästa vecka så är den här.
För min del innebär det lite mer jobb då många ska handla mat inför den stora mathelg som påsken är.


Det är ju också en sorgens helg då Jesus dog på korset för oss och kyrkan har fullt upp! Men för min egen del är det en rolig helg. Inte lika stressfylld som julen kan vara och ändå tid för umgänge med nära och kära.
Och så alla ägg!
Kokta, målade, omålade, fyllda. Äggröror, äggcreme och ägg ägg ägg...
Godisägg! Godis godis och godis... i så många olika former!
Jag tycker så mycket om alla färger som är vid påsk. Och då har ju gult huvudrollen! Annars gillar jag gult men det är ingen färg jag använder själv. Men en mjuk nyfödd-kyckling-gul färg kan vara så fantastiskt fin!

bild här

Andra som skriver om veckans rubrik hittar du under månadens alla rubriker upp till höger på sidan. Titta in där och fröjdas!

Kärlek till Er alla!5 kommentarer:

 1. Javisst är det skönt att ha en lagom helg att se fram emot. Vi får hoppas att solen lyser också. Glad påsk önskar
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att påsken är en glad helg, jag jobbar ju i kyrkan och på påskdagen delas det ut påskliljor till alla kyrkobesökare och i kören sjunger vi glada livsinspirerande sånger. Och så blir det tid för att träffa lite släkt och vänner. Ha en fin påsk!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 4. Här i Dalarna har många orter fått många flera kyrkobesökare genom inflyttning av flyktingar och nyanlända. Läste att kyrkorna är fulla varje helg, det måste vara länge sedan och positivt för många. Samtidigt tycker jag att det är svårt att se bedjande människor när bilden av de som gör terrordåd också är bedjande människor. Ändå är det en avgrund emellan...Jag är glad att man lyckats gripa den skyldiga till attentatet, bara på så sätt kan vi lära oss vad det är som styr deras sjuka hjärnor.
  Önskar dig en lugn och fridfull påskhelg

  SvaraRadera
 5. Den gula helgen Påsk som är i antågande är lite dubbelbottnad tycker jag. Både sorg och glädje enligt historien. Jag undrar just varför färgen gult blivit synonymt med påsk men har inget svar. Bara att konstatera och gult är ju en glad fin färg även om den inte verkar vara favvofärg hos så många. Önskar dig en riktigt skön, avkopplande och glad påsk trots att den som du säger innebär lite mer jobb för dig! Kram

  SvaraRadera