jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

torsdag 29 juni 2017

Juli månad knackar på!Halvårskoll
känns som en bra rubrik då jag inte riktigt hunnit med bloggandet hittills i år.
Tidigare när vi skrev teman i Show and Tell så hade vi alltid halvårskoll i temat två gånger om året. En gång i juni och en i december.
Min kära vän Annika som skriver bloggen Life in the suburb har för länge sen hoppat av tema-gruppen, det som vi numera kallar för Veckans rubrik, men skriver halvårskoll ändå. Veckans rubrik har ju numera sommarledigt från juni-augusti och därför faller halvårskollen lite bort.
Men det hindrar ju inte oss ifrån att skriva.


JanuariJag hjälper dottern att flytta till eget boende. Vilken lycka för henne! Och hon har köpt en så fin lägenhet!
Kallaste dagen i Stockholm -24 grader... hutter! Det biter i skinnet! Annars hade vi inte så mycket snö... men visst kom det!
Jag var kattvakt till Mira när hennes matte var i Indien i tre veckor.
P åker till Härnösand för att plugga i 20 veckor.
Kära Mamma avled på sjukhus efter en tids sjukdom, så sorgligt!

Februari
Dottern fyllde 23 år. Tänk så fort det gått!
Lite vattenhål hittade jag i tillvaron emellan jobb och arbetet med att tömma mammas lägenhet. Vi hjälptes åt mina syskon och jag. Och våra respektive hjälpte också till. Men varannan helg var vi där och packade ner, slängde, sorterade och städade... En bergochdalbana i känslor. Det är mycket minnen och tankar som dyker upp när man plockar ner sin mammas liv...
Vi tog också farväl av mamma i Bromma kyrka. Solen sken från en blå himmel och solen värmde...

Mars

Jag började med yinyoga, ett mycket bra beslut. Passar min stela kropp och stressade själ...
I mars bytte jag också jobb. Från Coop till Ica. Inte helt enkelt men jag trivs bra och jobbar med ett fantastiskt gäng i en härlig butik!

P och jag åkte på en vi-tar-hand-om-oss-kryssning. Det var gott, jätteskönt och trevligt! När hjulen snurrar lite för fort är det bra att åka iväg och koppla av, bli omhändertagen och se något annat en stund.


 Blåsipporna tittar fram kylan till trots...

April

Ps födelsedag och påsken infaller samtidigt så vi hade hans pappa L, hans sambo M och syskon här. Ps mamma blev dessvärre sjuk och kunde inte komma. Vi åt påsklunch och fikade. Jag fick en fin påskpresent av Ps mamma, doftljus nr 8 och 9.
Jag är ute på ön och packar och slänger inför försäljningen av huset.


Vi inviger säsongen i bastun hos våra grannar tillika goda vänner, med bubbel och bång!
Skönt och trevligt!
Vitsippor blommar och våren är fortsatt väldigt kall.


Maj


10 maj vräker snön ned då vi tömmer ut det sista ur huset på ön. Vi sålde den 12 maj. Skönt!
Det tog alltför lång tid att få klart det kapitlet i livet.
Dottern och jag åker iväg på en roadtrip norrut. En härligt helg med mycket sjung i bilen, prat och skratt om allt och inget!
Äntligen blir det lite varmare i luften om än betoning på lite...
Juni

P och jag åker iväg till Hälsingland på 50-års fest hos Ps gode vän S. En fantastiskt rolig fest med Vilda västern tema. God mat med kockar på plats som grillade och serverade goda tillbehör till. Ett rock'n roll band som spelade covers - allt från Sven-Ingvars till ACDC. Och vi dansade långt in på småtimmarna... Men kallt som bara den! Termometern kröp ner till +3 grader...
Men vi startade resan redan på fredagskvällen då vi åkte upp till Gävle och bodde på hotell. Vi åt gott i restaurangen på hotellet och fick en skön och lugn natt. Sen åt vi också en god frukost innan vi begav oss uppåt emot Järvsö där vi åt lunch.

Jag var iväg med några kollegor till Zeta där vi fick en föreläsning om olika lufttorkade charkprodukter och mozzarella ost. Sen tillagade vi en jättegod middag tillsammans och grillade ute på den stora balkongen med utsikt över Hammarby sjö och takåsarna i Norra Hammarbyhamnen.


Danvikstullsbron - Stockholm

Ps pappa blir sjuk. Han har en förträngning på vänster sida i halsen och får flera proppar i hjärnan...
Midsommarafton jobbar vi först både P och jag innan vi åker till sjukhuset och hälsar på. När vi kommer hem äter vi smörgåstårta som jag gjort innan vi trötta somnar tidigt.
Midsommardagen jobbar jag och P åker till sjukhuset. Sen äter vi middag tillsammans med våra vänner M & K. Midsommarvädret är svalt men soligt med regnskurar emellan.


Halvåret so far, har varit turbulent och tungt.
Jag pendlar i humöret med svarta tankar och demoner och inte mycket kraft till någonting. Många insikter både angenäma och mindre roliga dyker upp i sorgearbetet efter mamma. Och det har varit mycket jobb. Både på jobbet och med att packa ned först mammas lägenhet, sen huset på ön. Det är inte många stunder som jag varit ledig och bara varit.
Men nu är det gjort och sommaren är här även om vädret fortsätter som våren varit - kylig.
Jag fortsätter med yinyogan på härliga Wasstuna och hämtar sakta men säkert tillbaka min forna glädje och styrka.Juli knackar på
och högsommaren är på ingång.
Jag hoppas verkligen att det kommer lite värme också. Jag ska ta tag i träningen, måste bygga upp muskler i armar och axlar för att orka med och slippa värk. På köpet så vet jag ju att psyket kommer att må bättre också!

Ha det fint!

1 kommentar:

 1. Ja, Helena, ett mkt turbolent halvår för dig. Verkligen.
  MEN, jag hoppas och tror att den andra halvan ska bli bättre.
  Det måste den.
  Glad att du har din P!!
  OCH du, J är pricklik dig i samma ålder. Helt otroligt!!
  Hitta tillbaka till din glädje!
  Stora kramar!!

  SvaraRadera