jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

onsdag 29 mars 2017

Marsmånad - veckans rubriker


Det blir inte alltid som jag tänkt mig
ofta så rinner tiden iväg och jag snubblar ofrånkomligt efter med många saker.
Jag behöver helt enkelt lära mig att jag inte orkar med så mycket som jag vill och brukade göra.
Eller kanske bara acceptera att jag inte längre pressar mig själv så hårt, utan hellre lägger mig i tid istället för att -jag ska bara....

Alla teman
som jag för länge sen skulle skrivit och LÄST om hos er alla har också fått stå tillbaka. Men inläggen finns där och jag dyker upp som gubben ur lådan, endera dagen.
-Jag ska bara... ;)

Kvinnokraft
Ett spännande ämne. Finns så otroligt många härliga starka kvinnor. Eller snarare alla är vi fantastiska men några sticker ut mer än andra.
Jag nämner bara en här och det är min mamma.
Som så många innan mig redan har konstaterat så är det så mycket som jag skulle velat prata med henne om. Sådant som jag nu först efteråt förstår, när jag inte längre kan... fast jag pratar ju med henne ändå och svar får jag på olika sätt..

Jag och min älskade mamma för några år sedan..

Men det jag tänkte på när jag valde temat i veckan med Internationella kvinnodagen, var all förspilld kvinnokraft...
Till det hör strykning av kläder. Högar som växer med rena fina kläder som ska strykas. Visst är det fördelar med strukna kläder, snyggt, skönt att bära på kroppen, tar mindre plats... osv men nej min tid är inte för att stryka kläder. Jag stryker det jag behöver när jag vill använda det plagget som behöver strykas...
Handdiska. -Det är ju så lätt... jaaaa, visst är det men nu finns det diskmaskiner och dem kostar inte längre en smärre förmögenhet och dem minuterna som det tar att fylla/tömma en maskin är färre än diskningen tar. Och då tänker jag storfamiljshushåll.
Jag förstår förstås att vi är olika, för en del är det jätteviktigt men för mig... nej, det går bort.


Norrtäljeån mars-2017

Mars
inte vet jag riktigt hur jag tänkte här men mars är ju ändå tid för uppvaknande. Ljuset kommer tillbaka med full kraft. Naturen förbereder sig sakta för att klä sig vacker igen. Och fågelsången... hur härligt är det inte med allt fågelkvitter!Blommande blommor/gröna växter
Jag älskar allt. Blommande eller grönt spelar ingen roll. Jag tycker bara att det är så fantastiskt!
Att ställa fram en bukett i vas, en kruka med något som lever kan göra hela rummet. Så himla härligt!Tack alla
för mars månad och mina teman! Vem tar över i april? Birgitta (Pensionären på ön) tar hand om maj, men vem känner att dem har idéer till april?

Må så gott!

Anki, AnnaKarin i Stockholm, Livsrummet, Musikanta, Olgakatt, Paulas pörte, Pensionären på önPettas, Tove, UllaVonne

3 kommentarer:

Birgitta Malmstedt sa...

Eftersom ingen anmält sig som värdinna i april, åtar jag mig det i stället för maj, som jag först tänkt. Jag går ut på min blogg i morgon bitti och meddelar ämnena. Du kan få dem redan nu: v 14 Gult, v 15 Skor, v 16 Motion, v 17 Djur. Tacksam om du skriver detta i ditt inlägg.
Hälsningar
Birgitta

HeLena sa...

Kul! klart jag gör!
Må så gott!

Paula sa...

Hej, beklagar sorgen efter din mor. Vi känner ju inte varandra, men det är inte svårt att förstå att det är tungt när man förlorar den som funnits där för en hela ens liv. Speciellt om man haft en nära relation. Min mor gick bort i tidig ålder, bara 48 år och helt oväntat så jag upplever att jag aldrig kände min mor som en vuxen kvinna, bara som en mammafigur. Det lät väldigt trevligt med kryssningen, när jag bodde i Stockholm kunde man få infall o bara hoppa på en båt, nu när man bor i inlandet är det en betydligt krångligare historia som kräver lång planering...
Ha det gott o hälsningar från pörtet