jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

fredag 2 juni 2017

Sista rubriken i april - djurBirgittas sista rubrik i april var Djur. Och kanske kan man tänka att inte behöver jag skriva det nu, så här fem och en halv vecka senare...
Joho-orå! Det vill jag visst det!

Här i skogen där jag och P bor har vi flera hästgårdar runt om kring, en gård med får och en gård med höns, kor och kalvar. Samt en massa katter förstås! Dessutom bor det många hundägare som har en eller flera hundar.
Lägg därtill allt vilt som finns, älg, olika småfåglar, stora fåglar (mycket ormvråk), spindlar, skalbaggar, möss, igelkottar och vildsvin. För att nämna några...Dem senaste veckorna har jag sett vildsvinen ute på åkern där dem bökar med sina små kultingar och vi har mycket spår efter dem, även på tomten.. I vintras när jag kom hem en kväll, stod det en precis vid vägkanten och mumsade, den dök upp mitt i vindrutan och gissa om jag blev rädd! Inte för att jag trodde att den skulle göra något, men den kom plötsligt!
Dem är jättestora! men vackra djur. Och det finns en djup gammal klokskap i deras ögon.
Precis som hos kor och älgar...

Igge bor här under somrarna och får ibland kattmat att kalasa på..Jag känner mig otroligt priviligierad som har förmånen att kunna bo så här i gemenskap av naturen med tama och vilda djur. Att sakta komma körandes på vår väg och se två tre älgar stå och kalasa på sly en tidig morgon är en ynnest. Och alla rådjur....


Vår fina Lina<3

Jag har alltid haft en otrolig förkärlek till katter. Som liten tjatade jag hål i huvudet på mina föräldrar om att jag ville ha en katt, men det fick jag aldrig.
Sen som vuxen tog jag igen det och hade tre stycken som mest. En av dem tre, Fisen flyttade hemifrån (jag tror han bor i ett annat hus en, tre fyra km från huset som vi hade på ön).
Dem andra två Katia och Grelle bor nu hos dottern.

P och jag har ju vår fina Lina och tidigare Elsa som var Linas mamma. Dessvärre blev hon sjuk och vi tog bort henne, men hon har det bra nu där hon är.


Vackra Elsa<3

Djur betyder mycket för mig. Ett stort ansvar är det förstås och kanske att jag i morse när Lina väckte mig vid 05.15 kanske inte bara tänkte snälla tankar men....

Ja! Vaddå! jag har ju semester och ville sova i alla fall till 05.30 men tji!

Veckans rubrik har också tagit semester - återkommer i september. Då får vi se vilka som är med då.

Ha en fantastisk helg!

4 kommentarer:

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Här var det djurlivligt! Önskar dig en skön sommar och hoppas det är bra med dig!
jag bloggpausarfortsatt, men planerar veckans rubrik igen till hösten!
Stor kram!

Birgitta Malmstedt sa...

Ja, du är verkligen priviligerad som har tillgång till så många fina djur. Hoppas du får en skön sommar och att vi möts i bloggruppen igen i höst.
Hälsningar
Birgitta

HeLena sa...

Tack Tove och detsamma till dig!
Då ses/hörs vi här efter vår sköna sommar!
Stor kram!

HeLena sa...

Tack för fina rubriker och inlägg i april!
Tack detsamma, Birgitta!