jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

torsdag 31 augusti 2017

Karpathos - 2017Vi valde att åka tillbaka till Karpathos i år igen. Vi var ju där förra sommaren också. Och ja, vi bodde på samma hotell...
Kan tänkas lite trist att åka tillbaka till samma ställe, men vi trivs där. Det är lugnt och skönt. Lagom mycket människor och inte bara handel... mys som passar oss.

Sen är det ju garanterat soligt och varmt både i luften, poolen och havet. Det är avkoppling för mig, en solstol, bok, korsord och möjligheten att simma när jag vill!

Vi snorklade, badade, simmade och bara var... Nice!
Vi följde även med en sjörövarbåt - Sofia My Love - ut på tur. Vi stannade först vid en liten liten strand, Vasilis Paradis där vi också fick lunch vid en mycket primitiv tarverna. Det vill säga, borden var gjorda av gamla kabeltrummor och pallarna bestod av avsågade trädstammar. Men vilken mat! Wow!! bland det godaste jag ätit på länge! Kycklingspett, pilaffris och sallad.
Maten tillagades ombord och bars sen upp till oss dryga sextiotalet resenärer och serverades genom att langa tallrikarna runt till oss alla. Enkelt javisst, men välordnat och mycket vällagat!
Värt att vänta på!

Sen kastade vi loss och gick till en annan strand Apella Beach som fick pris -2004 för Medelhavets bästa strand. Och den är verkligen fin.
Sen puttrade vi vidare till en vik där vi badade ifrån båten. Där var det strömt så vi fick stränga förhållningsorder att hålla oss intill båten!
Arrangören - Vasilis har gjort dessa båtresor varje dag i över 25 år så... rutin! Med bravur!Vasilis Paradis

Vasilis sjörövarbåt - Sofia My Love
Dem la ner landgången direkt i vattnet på stranden. Så när jag steg av landgången stod jag i vatten upp till knäet.Karpathos stad - Pigadia
Amopi


Soluppgången från hotellrummets verandaHa det fint alla!

4 kommentarer:

Bevare mig väl sa...

Vilken upplevelse och Så fina bilder! Skönt för er efter allt som hänt tidigare i år:-)
Kram

Annika sa...

SNYGG-Helena på bild!!
Damn you, gurrrl. SÅ fin!
Glad att du hade en sådan fin resa. Ser härligt ut.
Stora bamsekramar från mig!!!

Åse sa...

Hamnade här när jag surfade och letade info om Karpathos , ser härligt ut. Inbjudande bilder ! Må så gott Åse

Birgitta Malmstedt sa...

Ljuvliga bilder! Vill berätta att jag tar paus från Veckans rubrik hela hösten för att pröva en annan grupp.
Hälsningar
Birgitta