jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

lördag 2 december 2017

rubrik v 48 och porten till jul


Kultur - vad väljer du?
är rubriken för veckan som Olgakatt givit oss. Det är också den sista rubriken för november. Tack Olgakatt! rubrikerna för november fick i alla fall mig att tänka runt på många olika sätt. Jättekul!

Kultur så..

Jag är ju musiktokig på många sätt, sjunga själv, lyssna till eller att dansa till, då gärna något fartigt men gammaldans går också. Även om jag på inget sätt är särskilt duktig men jag tycker att det är roligt.
Sjunga själv är en stor passion som jag inte alls på många år har gett någon plats. Det har helt enkelt inte funnits någon energi till det. Lite skval i bilen visst, men det är också allt.

Musikmässigt är jag en stor allätare. Allt utom techno. Som jag tycker är död musik. Sen finns det låtar med techno influenser som jag gillar.

Under nästa år vet jag att jag ska gå och lyssna till Shania Twain då jag har fått biljetter av min älskling och mina barn. Jag gillar hennes låtar jättemycket! Jag har varit på hennes konsert en gång tidigare. I början av 2000-talet då också i Globen i Stockholm. Jag ser fram emot kommande konsert, men det dröjer till oktober-2018 innan det är dags.
Jag hoppas också att jag kan få tag i biljetter till Askungen på Operan i Stockholm som spelas just nu. Om inte så vet jag att den kommer att sändas i efterhand på en biograf i närheten och kanske kan jag få tag på biljett dit. Det är något som jag verkligen vill!

Annars gillar jag att gå på museum, ta in information om allt möjligt. Förstå sammanhang och historia om stort som smått. I min egen takt, läsa det som känns intressant. Saker som jag inte visste att jag behövde veta förrän jag får det, tycker jag är extra roligt.
Böcker har jag också en stor passion för men det är ett ämne som egentligen kräver ett eget inlägg.Första advent
imorgon och med det också inkörsporten till jul. Jag älskar ju julen och det ska bli så roligt att pynta upp huset igen med tomtar, stjärnor och ljus. Massor av ljus!
Med första advent blir det också självklart med jullåtar. Som jag har längtat!


Första december igår och kära mammas födelsedag. Om hon varit kvar med oss skulle hon ha blivit 83 år. Koppången var en av sångerna som vi hade på hennes begravning. Jag tycker den är så vacker!
Födelsedag hade också mitt bonusbarnbarn E som fyllde 10 år! Stort Grattis!!

Anki tar över rubriksättningen i december.
Nästa vecka - Rikedom


Välkommen december och trevlig helg alla!

4 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Roligt att du också deltar i veckans rubrik igen. Musik, det fanns mycket i mitt tidigare liv, men efter utmattningssyndromen jag haft är det sämre med det. Har blivit en ljudallergiker som inte klarar musik mer än korta stunder. Men kan iaf njuta då och då
Trevlig första advent

olgakatt sa...

Jag hade en väninna som var helt tondöv och inte förstod sig på nån musik alls, stackars människa! Men musik skal det til, som konstnären Bjørn Wiinblad säger! Spil selv, säger han också, men det är inte allom givet.
Biljett till Askungen i Sthlm har jag, det blir i januari! Det ser jag mycket fram emot.

Annika sa...

Helena, visst var du med till Drottningholms Slottsteater och såg Askungen där, med Sylvia Lindenstrand. Såg den flera ggr. Gillade den verkligen. Skulle också gärna se denna uppsättning. Ja, jag är väl lite snävare i min musiksmak än du, gillar inte hårdrock, techno, inte direkt country (men Shania har en hel del bra låtar). DU är musiktjejen personifierad iaf. Skulle önska att du kunde sjunga mer idag än du gör. KRAMAR!!!

Karin sa...

Härliga musikval med stor spännvidd! Och ja, vad vore livet utan böcker?!