jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

måndag 8 oktober 2018

- semester


Vi packade varsin resväska dottern och jag och flög till Rhodos.
Det var andra gången jag var på Rhodos och första för dottern. Vi bodde på hotell Helena (passande namn) mitt inne i centrala Rhodos stad.

Det passade oss båda väldigt bra att bo så centralt. Nära till stränderna (det är två Ellie beach och Windy beach då Rhodos stad ligger på en udde) och till restauranger, shopping och gamla stan. Gamla stan är helt fantastisk! Omgiven av höga murar, gamla gamla b
yggnader blandat med några få nya. Lite grönområden med ännu äldre ruiner.... Så häftigt!

Jag älskar att vandra runt där och veta att många många andra vandrat där långt före mig. Vad berättar dessa gamla väggar och kullerstensbelagda gator....?
Restauranger, barer, tingeltangel och krimskrams och äkta hantverk trängs bäst dem kan både högt och lågt. Mysiga små lummiga innergårdar där man kan sätta sig och svalka sig med något kallt att dricka, en kopp kaffe eller varför inte en bit mat...
Eller en restaurang på taket högt över åsarna och utsikt över muren och havet...
Vi trivdes!

Att det sen var 27 grader varmt i luften, 24 grader i havet, sol och bara några få moln.... ja, ni förstår. Ljuvligt!

Vi var på stranden solade och badade på dagarna och promenerade runt både gamla och "nya" stan på kvällarna, åt och drack gott!
En vecka gick alltför fort och vi lämnade Rhodos i 27 gradig värme för att landa på Arlanda i regn och 6 grader varmt. Snacka om kontraster!
Här satt vi en kväll och åt vår middag. Restaurang Archipelagos i gamla stan. 
En restaurang på fyra våningar... gott och himla mysigt!

Akropolis - Rhodos stad under restaurering

Windy beach (stranden där det alltid blåser) och Rhodos stad ner till höger i bild 
Inloppet till Mandrakihamnen

Det finns gott om vildkatter i Rhodos stad och flera insamlingsbössor för att hjälpa till med kastrering och mat till dem...
Så söta!

När vi skulle gå in och titta i kyrkan så stod det en herre och delade ut omlottkjolar som man fick låna om man hade shorts/för kort kjol eller bara axlar. Vi behövde aldrig lång någon.
En väldigt vacker kyrka!

Jag kan verkligen rekommendera Rhodos om man gillar sol, bad och gammal historia!

En fantastisk resa på alla sätt och vis!

2 kommentarer:

Annika sa...

Vad härligt med mor och dotterresa. SÅ fina bilder, och man riktigt ser hur ni bägge njuter. Så fina selfies på er också-
GLAD att resan var så bra. 27 grader är vad jag har här också. Less på det, hehe.
Men snart så ...
Kramar!!

HeLena sa...

Vi hade en fantastisk vecka! Så så bra!! Jag saknar värmen. Ja det är sant. Men hösten är fantastisk på sitt sätt och snö har vi ju redan haft... Årstider! allt är som det ska. Men saknar ja, hela tiden.
Kramar!