jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

lördag 12 januari 2019

- 2018 året som gickLedig lördag. Ledig helg.
En efterlängtad helg måste jag säga. Veckan som gått har varit ganska lugn ändå på jobbet. Skolan och normalveckor har börjat. Det märks efter mellandagslugnet som rått ett par veckor.

Under dem två senaste veckorna så har jag haft en förkylning liggandes i kroppen. Den går fram och tillbaka. Stundtals nyser jag som en tok, ont i huvudet och halsen. För att plötsligt känna mig helt okej igen. Sen plötsligt börjar det om igen... Alltså inte sjuk men heller inte helt kry. Märklig känsla. Och det tar energi.
Så ledig helg känns skönt. Återhämtningen behövs.

Idag tänkte jag skriva om året som gick.
2018 var ett turbulent år för mig. Jag dippade ordentligt i början av året, i depression och mörka mörka tankar. Jag gick och samtalade med en terapeut. Jag läste och googlade på mitt mående. Alla mina prover såg fina ut. Inga problem sa läkaren... men jag mådde inte bra.
Inte. Bra. Alls.

I Januari rådde vinter. Precis som det ska. Då solen sken och ljuset återvände efter dem mörka november och december, blev det en hel del fina bilder.


 I februari hade vi ännu vinter men jag, P och dottern åkte en vecka till Lanzarote. En härlig men kall vecka. Dem hade inte haft så kallt där på hundra år. Det haglade också en kväll och personalen på restaurangen vi åt på sprang ut på gatan och tittade. Dem hade aldrig sett snö...
Dottern fyllde år under den veckan och vi startade dagen med champagnefrukost... Mums! Mars - vinter, kallt och jag tvivlade allt mer på mig själv... ångesten ständigt närvarande som en luddig boll i bröstet...

I april kom våren. Och vetskapen om att jag fått ett nytt jobb. Trots depressionen så arbetade jag hela tiden.


I maj kom också värmen. Jag jobbade sista dagen på mitt gamla jobb och hade sen en efterlängtad veckas semester. Den var planerad innan jag visste att jag skulle byta jobb och var verkligen välbehövlig på alla sätt.
Jag bytte från dennatill denna.

 Vi åkte också till min syster och man i Hällefors på fest. Gott, stekande varmt och jättetrevligt!


Så här kan det se ut när vi gör catering...
 Juni och värmen höll i sig. Det blev ju en strålande varm sommar. Verkligen plåster för min trötta själ. Depressionen är inte längre så mörk. Visst finns det ångest ibland. Men inte på långa vägar så som det kunde vara...Midsommarafton kom med arbete och mycket svalare väder och regn.. lite konstig känsla efter värmen som varit. Under hela vintern/våren försökte jag träna lite till och från, det hjälper ju när man inte mår hundra. Och fast jag vet det är det svårt att komma iväg när energin saknas.

Andra halvan av året kommer i nästa inlägg.

Idag kommer mina barn och bror med familj hit. Det var länge sen vi sågs alla så det är på tiden!
Det blir trevligt!
Ha en fin helg!!

Stor kram


1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Ett år innehåller mycket mera än man tror när man ser sig bakom. Vackra bilder bjuder du på, riktigt njutbara. För din del slutar året bättre än det började. Jag är så glad att du klarade dig genom ditt "helvete" och alla mörka känslor.
Krya på dig och hoppas att du får en fin kommande vecka.
Kram