jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

måndag 24 april 2017

Hej på dig påsken


Påskhelgen jobbade jag alla dagar utom söndagen, vilken är självaste påskdagen. j
Då passade vi på att ta hit Ps pappa med sambo, syster och barn. Dels för att träffas och äta lite gott tillsammans men också för att fira P och hans syster C som haft födelsedagar.
Ps mamma blev sjuk och kunde dessvärre inte komma.

Men vi hade jättetrevligt!
Jag tycker att det är viktigt att försöka samlas och umgås lite nu och då. Och storhelgerna brukar passa bra då många är lite extra lediga.

På påskafton gick vi en liten kort promenad och stannade till hos grannen som eldade påskbrasa. Dem har tagit ned en massa träd så dem passade på att elda bort lite som inte ska bli ved. Påskbrasa är väl en tradition i Finland, tror jag? Och säkert på andra ställen. Men jag måste säga att det var mysigt att stå där i värmen när kylan verkligen yrde runt benen och snacka lite om allt och inget. Det är något som jag kan tänka mig att göra också.

På söndagen vaknade vi till snöfall och blåst. Det snöade till och från hela dagen och även på annandagen. Men nu hoppas jag att våren med värme är på gång!

Grannen har också en fin buske som blommade på kal gren där på påskafton, kylan till trots. Jag vet inte vad den heter men visst är den vacker!?

Jag gravad lax men gjorde också en....

Sashimi - så himla gott!


Av Ps pappa & M fick jag väldigt vackra tulpaner och av Ps mamma fick jag en påskpresent - doftljus. Båda doftar gott utan att bli kemiska, vilket en del doftljus kan vara tycker jag.

C hade också med sig vår lilla inackordering Mira. Hon skuttade ut ur kattburen, gick fram till matskålen och åt innan hon la sig tillrätta och sov. Så söt!


Hej på dig påsken!


1 kommentar:

Paula i pörtet sa...

Hej, men hur gör du sashimi, berätta snälla. Älskar lax och åt tonvis i påsk eftersom det var extrapriser på när man köpte två eller tre eller fyra...närå skoja bara.
Kram från pörtet