jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

lördag 22 april 2017

Motion är veckans rubrikBirgitta (pensionären på ön) är rubriksättare i denna månad.
Den här veckan är det motion som gäller, även om jag häromdagen bloggade på förra veckans rubrik. Men det är ju för att jag har så svårt med dagar och veckor, som ni vet vid det här laget.

Motion, träning, rörelse eller bara knata ut och promenera lite är något som jag gillar. Men jag vill ha tid på mig, jag kan inte träna för att ge avkall på sömnen!
Nope!
Sen mamma blev sjuk och senare gick bort så kan vi väl säga att motion inte är något som jag har ägnat mig åt. Särskilt...

Någon enstaka powerwalk har jag gjort. Och det är sannerligen något som jag gillar! Antingen med musik i öronen eller inte och då njuter jag av naturens egen musik, vindbrus, fågelkvitter, träd som skaver och knakar och annat som låter. Bästa terapin för en stressad hjärna om ni frågar mig.

Men jag har tänkt ta upp simningen igen. Om ni minns så är min vänstra axel lite trött och behöver träning så det måste jag sätta fart med igen och då är simningen bra. Samtidigt tränar jag ju hela kroppen. Fantastiskt!

Något som jag börjat med och verkligen ÄLSKAR är Yinyoga. Och det är så skönt! Jag kan inte minnas att jag känt mig så rofylld på länge!!
Yinyoga är en lugn yogaform där man sakta sakta stretchar ut musklerna, men man får inte ta ut sig. Det ska kännas lite ontskönt men ska inte slita, bara sakta strecka ut. Nice!

Och studion sen! Den är så fin! Trygg, mysig, vacker och rogivande!

Här hittar du Wasstuna


Efter den här terminen hoppas jag att jag kan börja med Kundaliniyoga, bara det fungerar schemamässigt.

Nästa vecka: Djur

Andra som skriver om veckans rubrik hittar du upp till höger här på sidan, titta in där!

Fortsatt skön helg!3 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det låter skönt detta med yogan!
Jag förstår väl att allt har varit lite hipp som happ för din del. När sorgen kommer på besök blir inget som det brukar vara.
Däremot har jag upplevt att promenader är bra när det gör ont inom en. De friskar upp och tankarna blir fria, får vingar.
Ha det gott Matfreaket! <3

Paula sa...

Jag håller med Pettas, yoga låter både spännande, rofyllt och nyttigt. Men, när jag tittat på utövare så inser jag snabbt att jag inte ens kommer ner i startposition! Det måste blir någon riktigt basicvariant där man inte behöver sitta i lotusställning för att jag ska kunna testa. Nästa problem är nämligen koncentrationen. Den är som bortblåst hos mig, o därför just borde den tränas upp...med yoga. Ha en fin ny vecka, snart tänds majbrasan och vi kanske slipper hagel och stormar...

Birgitta Malmstedt sa...

Det låter som du motionerar flitigt ändå. Yoga är säkert väldigt skönt och rofyllt. Hälsningar Birgitta