jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

lördag 24 februari 2018

ÅterhämtningOj, väldigt länge sedan nu som jag bloggade. Jag har inte läst några bloggar än mindre skrivit något själv.

Ingen kraft
Ingen inspiration
Ingen glädje

Livets väg knallar på ändå.
Mycket uppför tycker jag det har varit och jag har mest stannat kvar i dalen.Vi var iväg en vecka till Lanzarote, min stora kärlek P och min lika stora kärlek tillika dotter J. Älskade sonen A hade ingen möjlighet att följa med, den här gången.

En vecka med regn, blåst och svalt väder. När solen tittade fram och vi var i lä blev det såklart varmt. Men på lägenhetshotellet var det svalt, alla sängkläder och våra kläder var fuktiga. Duschhanddukarna torkade inte... ja ni förstår. Inget mysigt alls. Egentligen.

Men vi gjorde vad vi kunde. Vi promenerade mycket. Puerto del Carmen är en vacker plats. Och vi har sett många butiker, i varierande kvalitet. Lika många caféer, restauranger och barer dit vi tog vår tillflykt när regnet plötsligt vräkte ner.

Sol och bad fanns inte på menyn den här gången. Och visst är jag besviken på det även om jag vet att vi kan inte göra något åt vädret.
Kallaste perioden på mannaminne sa man...

Vi hyrde bil en dag och åkte runt och turistade. Det är ett fantastiskt landskap och härlig ö.
En vecka av kraftpåfyllnad och batteriladdning.
Och ja, jag hade behövt värmen till min trötta kropp.

Men vi går emot ljus och värme. Bara att snön har lagt ett vitt täcke över naturen gör allting ljusare och så länge det är lite lagom kallt så att snön ligger kvar så trivs jag.

Jag klättrar sakta upp emot toppen igen och jag har inget vidare tålamod och vill må bra som genom en "visp med ett trollspö" men förstår att det kommer inte att hända.
Det gäller att skynda långsamt...


El Golfo - Timanfaya4 kommentarer:

Pettas-Karin sa...

Fint att läsa om återhämtning!
Lanzarote lär ju vara en härlig ö, men vädret är inte alla gånger till fördel.
var rädd om och ha det allra bäst!
<3

Annika sa...

Ja, jag förstod ju via insta att ni inte hade det så vidare värst kul vad vädret anbelangade. Tråkigt, tråkigt. Trist med hotellrummet också. Jag förstår att du så väl behövt sol och bad.
Hoppas att du känner dit lite starkare och mer "återhämtad" för varje dag. OCH att du inte tycker ILLA om den snö och kyla ni har nu. Du brukar ju inte göra det, det vet jag. Så jag hoppas det är så iår också.
Nästa resa ni gör kommer att bli så mkt mer lyckad. Men jag är glad att ni tre hade det fint iaf i det ni hittade på och gjorde. Kramar!!

HeLena sa...

Tack Karin!
Ja, återhämtning är ju nödvändigt. Dock har jag varit dålig på att ta hand om mig själv. Men nu är jag en bit på väg, vilket är skönt. Det kan bara bli bättre...
Jag har ju varit på Lanzarote många gånger förut i början av februari men aldrig att det varit så kallt som denna gång. Det är en fantastisk ö, om man gillar naturens alla olikheter förstås..
Tack det samma!!<3

HeLena sa...

Nope, vädret var inte roligt, men en skön semester var det ändå.
Inte tycker jag illa om snön och kylan men det är jobbigt med kaoset som uppstår... Långa långa bilköer, olyckor och människor som inte tänker efter före.. Att köra fort är ingen konst, det är svårare att stanna när vägen som ligger framför dig är ren is, sikten är noll då snön yr, och så kommer det en galning som tycker att "jag kan minsann..." Jag har inga problem med att köra försiktigt, hålla avstånd och ta det lugnt men alla andra..
Det ogillar jag starkt!
Många kramar tillbaka!