jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

torsdag 13 december 2018

- nu tändas tusen juleljusLuciamorgonen vaknar vi upp till lätt snöfall och ett tunt vitt täcke som har lagt sig över skogen. Så mysigt. Dock är det inte så kallt som jag skulle vilja ha det. En fyra fem minus skulle vara toppen men tempen ligger bara runt nollan så snön är nog lite blöt. Det kan ju också vara skoj. Snöbollar kommer att kastas idag men det blir blöta hårda bollar och det är inte alltid kul att få på sig...

Lucia ja. Som ung sjöng jag varje lucia. Det började redan i trean med kören i grundskolan. Ifrån årskurs sju var jag ledig från skolan varje lucia för jag sjöng i en annan kör och vi sjöng för nobelpristagarna (dem som inte redan rest hem) på Grand Hotell varje luciamorgon. Dem blev rent ut sagt tagna på sängen där vi kom med vita linnen och ljus i håret. Sen  gick vi i ett stort luciatåg och sjöng till lunchen i vinterträdgården. Så kul! Så fantastiskt roligt att ha dem minnena med mig. 

Luciasånger finns det många som jag älskar men idag bjuder jag på en som för mig står för själva starten på allt vad julen är...Den här luciadagen ska jag ju jobba förstås men först blir det frukost, kaffe och papparkakor till Svts luciamorgon.
Ha en fin Lucia!


1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Också här vaknade vi till en vitpudrad värld men den försvinner rätt snabbt. Det våta tar över. Så kul att du har varit med om att väcka Nobelpristagare och tagit dem på sängen med luciasången. Fina minnen!
Ha en fin dag också!