jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

onsdag 6 maj 2020

- nu vänder jag blad
Jag har varit hemma ifrån jobbet i snart 14 dagar. På lördag räknar jag med att vara tillbaka. Som jag längtar. Jag vet inte om jag har haft Corona, väldigt lindrigt i så fall. Ingen feber, ingen hosta. Lite "tjorv" i luftrören, huvudvärk ibland och något tröttare än vanligt. Varannan dag. Tacksam i vilket fall som helst att jag inte varit sjukare. Tack kära Universum!

Min kära sambo P är inne på sin fjärde vecka. Det är troligt att det är Corona. Han har heller inte haft någon feber, men hosta, huvudvärk och så trött, vissa dagar värre än andra.
Ser så mycket fram emot att få komma igång igen. Även om vi fortsatt behöver hålla avstånd så känns det fantastiskt att kunna tänka på att jag får handla det vi behöver själv. Åka till Norrtälje och köpa en kaffe och ta med mig ut, om jag vill. Strosa ut med ån och titta på fåglar och vattnet som stilla letar sin väg. Om jag vill.
Om jag vill.
OM - jag vill!
JAG VILL!!

Att vara i karantän och hålla sig hemma är ju nödvändigt, men ingen ska tro att det är roligt. Att inte känna sig fri och få göra som jag vill tär. I alla fall på mitt psyke. Att för hundrade gången leta efter en film eller serie att se på Netflix eller någon annan sajt är inte roligt till slut. Vi har sett många bra filmer, både nya och gamla som vi redan sett. Sådana som är mindre bra har också förekommit, då har vi stängt av efter en stund...


Jag längtar efter allt möjligt konstigt nu bara för att jag inte kan.
Vi har sällan godsaker hemma, men OJ så jag har längtat efter godis nu när jag inte bara kan slänga mig iväg och köpa...

Då vet jag ju att jag är lyckligt lottad. Det finns så många som mår fruktansvärt dåligt. Både sjuka i  Corona men också av allt skit i och med Corona.

Vi har ändå försökt hålla igång lite. En karantänpromenad varje dag med kompostpåsen till soptunnan och för att kolla posten. Inte något maraton haha, ungefär 400 meter fram och tillbaka. Lyckliga för att vi bor som vi gör i skogen och har möjligheten.

Men nu vänder jag blad och ser fram emot att få jobba igen, njuta av våren och sätta igång och göra fint i trädgården.

Ta hand om er och varandra!
Kram

2 kommentarer:

Liv sa...

Förstår att det ska bli skönt att komma igång igen. TIll slut är det inge roligt att vara hemma. Och skönt att du känner dig helt frisk igen! Hoppas din man också får bli frisk snart :-)

HeLena sa...

Hej Liv!
välkommen hit! Tack för vänliga rader, det är jätteskönt att vara igång igen:D.
Må så gott!