jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

söndag 17 maj 2020

- du är min bästis


När jag var liten hade jag en bästis. Och med liten menar jag innan 7 års ålder. Vi brukade leka med bilar i sandlådan och bygga hus och vägar. Gå till lekparken och stanna där i flera timmar och gunga, klättra i klätterställningen, gunga på gungbrädan - en riktig favorit! Att gunga så högt så att vi verkligen studsade till högt där uppe i luften. Hur kul som helst!! Och plaskdammen! Som vi lekte i den och skrapade upp knäna i botten på asfalten. Men en fröjd att kunna ta med sig picknick och stanna där hela dagen innan vi var tillräckligt stora för att gå till badstranden själva.

På vintern åkte vi med slängkälken i parken. Eller pulka i skogen bakom vårat hus. Min bästis bodde i porten bredvid mig och vi hade så mycket roligt ihop. Men vi bråkade också - men det gick fort över, tack o lov!

Senare sen när vi var en sådär 9-10 år så utökades kamratkretsen och vi umgicks fler än bara vi två. Men vi fortsatte att åka pulka och bygga gupp i snön. Skridskor älskade vi också. Vi var ute i timmar tills vi var blöta och tårna inte längre hade någon känsel. Då gick vi ofta in till Annika och drack te och käkade rostade mackor.... så gott!

Under somrarna cyklade vi ner till Ängby eller Kaananbadet där vi höll till hela dagarna med medtagen picknick. Min bestod oftast i Skogaholmslimpa med Herrgårdsost och mammas hemgjorda drottningsaft. Kanten på osten som bågnade då den svettades i solen. Men oj så gott det smakade! Alltid! Och som vi badade, i timmar!!
När skolan började var vi pepparkaksbruna allihopa. Fina fina minnen!
M-L, jag och Annika har kontakt än idag. Så roligt!

Bästisar ja. I vuxen ålder kallar vi ju inte våra nära vänner för bästisar även om dem ju är det.
Tidigare hade jag många kvinnor i min närhet som jag umgicks med. Inte så ofta men några gånger om året blev det. Men livet sänder i väg oss på olika vägar och träffarna blir allt mer sällan. Via sociala medier håller vi ändå ett litet vakande öga över vad vi alla håller på med. Det är skoj!

Men jag saknar kontakten. Nu under Corona blir det särskilt tydligt. Det är kul att se fina bilder på Instagram och FB men i och med att vi har dessa sociala medier så rings vi ju inte. Innan våra smarta telefoner kom in i bilden så ringde vi till varandra och kollade läget, med det händer inte idag. Det behövs liksom inte, vi ser ju vad vi alla har för oss ändå. En glimt i alla fall.

Häromdagen hörde jag en låt på radion som fick mig att tänka på det här. Och i socialdistanseringens tid så blir det tydligt, jag och du får vara vår egen bästis. Vilket vi ju alltid ska vara! Men jag saknar mina väninnor!


Tycker så mycket om den här låten. Både text, musik och arrangemang! Kanonbra helt enkelt! Jag kan lyssna om och om igen. Älskar när det är så!!
Vill du följa mig på instagram så hittar du mig under jordgubbarochbubbel.
Skön söndag!
Kram


3 kommentarer:

Annika sa...

Men ÅÅÅÅÅ!!!
Vad fint du skriver, Helena!! HOPPAS ML läser det här.
ÅÅÅ, jättefint och jag håller med.

Ja, många minnen ... och mååååååånga rostade mackor med otaliga koppar te blev det.
OCH mååååååånga lekar ... säger bara PREV!! HAHA!
OCH ja, Lottie och annat kul som bara vi visste var det var. BÄST ju!!

Önskar att både du och ML kunde komma över och hälsa på. vad kul det skulle vara!!

Jag var AVIS på dig som fick Skogaholmslimpa hemma. HAHA. Vi fick ju "bara" hembakt bröd och ofta det där Kranks bröd, du vet.
HAHA:
Man hade liksom inte VETT att uppskatta.
MEN jag var verkligen avis på Skogaholm.
JA, det smakade alltid så gott att äta matsäcken vid badet.
MUMS!

OCH vintern, alla kvällar i parken på isen där. Blåa skridskoskydd och kyla!
Härliga minnen.

Vilket fint inlägg. TACK för det!!!

Just nu träffar jag inga vänner alls. Inte en enda en. Coronaskiten. Men jag har en väldigt god granne som är en riktigt god vän till mig, och vi ses utomhus. DET är jag glad över. Annars, ingen... det är bara P och jag .. dag ut och dag in. TUR att jag älskar min man :-D
Mina andra vänner har jag inte träffat sedan i början av mars.


Det är ändå ngt speciellt med de vänner man haft sedan barndomen, som du, ML, Pyret o Aless. Vi som känt varandra så länge har ngt speciellt band. OCH det är speciellt.

KRAMAR i massor och tack för detta jättefina inlägg. JAG hoppas att ML läser det, jag tänker skriva till henne och skicka med länken!!


HeLena sa...

Hej Annika!
Men TACK!! glad blir jag!! Ja, det är många många fina minnen vi har tillsammans, jättekul!
Visst betyder det mycket att vi har vuxit upp tillsammans, en speciell nära kontakt. Härligt!
Tack för att du skickade länken till M-L.
Jag har heller inte träffat så många. Men jag träffar ju mina arbetskamrater och kunder varje dag, så det är nästan som vanligt.
Tack för fin kommentar, värmer i hjärtat! Ta hand om Er!
Många kramar<3

Janice Michael sa...

Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA dr.oduduwaspellcaster@gmail.com