jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

fredag 24 november 2017

rubriker v 46 & 47 och november



Så kom då
snön äntligen med ljus, förväntningar, trafikkaos och inställda avgångar. Och efter det kom regn och 7 plusgrader. Nu är allt mörkt, grått och blött igen.

Ljus
Vi har i alla fall tänt våra små ljusslingor i några granar på tomten. Lyser så hemtrevligt och mysigt. Men det hade inte gjort något om snön stannat lite längre. Jag gillar snön. När det är kallt och den inte bara blöter ner och blaskar. Men den kommer ju alldeles säkert tillbaka. Det är ju bara november.

November ja
Mörk, grå och trist.
Och när dem tunga tunga molnen drog in över oss så vart det om möjligt än mer mörkt.
Då är det fint att tända i spisen och många ljus för att lysa upp inomhus i alla fall.
Och snart kommer första advent och det är helt i sin ordning att hänga upp stjärnor och tända dem och dem sjuarmade ljusstakarna i fönstren. Jag har sett att en del redan har dessa i sina fönster. Och det är väl ok. Men för mig är det en tradition att fixa allt sådant på morgonen den första advent. Kanske att jag tjuvstartar och gör det dagen innan... Hur som helst, en tradition som jag gillar!

Rubriker så
Jag gör det enkelt för mig och länkar till förra årets rubriker på samma tema.
Då som i år var det Olgakatt som höll i rubrikpinnen.

v 46 - Plasten i mitt liv
v 47 - Eko o/el närproducerat

Black Friday
är det idag. En kommersiell dag som vi tagit efter ifrån USA. Och på jobbet vet jag att vi ska sälja en det artiklar knasigt billigt. Vi får se hur det går.
Helgen består av jobb och det är helt i sin ordning det också.

V 48s rubrik:
Kultur - vad väljer du?




Trevlig helg!

2 kommentarer:

englundskan sa...

Hur gick det med Black friday? Räknas två liter mjölk och ett paket bacon? Jag går i baklås när jag drabbas av högtrycksförsäljning och konsumtionskrav.

Annika sa...

Ja, det är ju lite knäppt det där med Black Friday när ni inte har Thanksgiving. OCH BF är väl lite av medaljens baksida, om man säger då. Ni borde adopterat Thanksgiving istället :-) JA, absolut, pynta upp nu och njut av allt det ljuvliga i mörkret innan jul.
Visst är det fint med ljus som lyser i mörkret. Älskar det.
Kramar!!