Receptet är för 8 personer.
PAJDEG:
2 dl havregryn eller vetekli
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
FYLLNING:
Gör så här
- 1Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med 26 cm diameter och ställ den i kylen ca 30 minuter.
- 2Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
- 3Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsockret. Rör ner crème fraichen och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter och kanel. Grädda ytterligare ca 40 minuter.
- Om du bakar denna kan du väl lämna en kommentar och berätta hur den blev!
- Härliga september!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar