jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

måndag 12 september 2016

Helgmys och vackert väder


I fredags när jag kom hem så käkade vi lite. Jag köpte med mig en grillad kyckling och potatissallad. Till det gjorde jag bara en enkel feta-tomat-rödlök sallad. Gott!
Sen blev det soffhäng framför tvn, ingen av oss orkade med något annat.

Det visade sig sen på lördagsmorgonen att P dragit på sig en förkylning och den inplanerade utflykten till hans syster C blev inställd för hans del. Han tillbringade dagen i soffan med feberyra och snytpapper. Trist!

Jag åkte iväg till södra sidan om Stockholm i solskenet och dagen som egentligen skulle vara för att ommöblering blev något helt annat. Jag och C tyckte att solen lockade alldeles för mycket för att vara inomhus och packa undan grejer så vi hämtade upp en av Cs söner och åkte till Tyresta By för att fika istället.

Tyresta nationalpark och naturreservat ligger i Haninge kommun och gränsar till Tyresö. Där härjade en gigantisk skogsbrand i augusti -1999.

Tyrestaskogen är min gamla "rehabskog" där jag promenerade mycket och återhämtade mig från utmattningsdepression i början av 2000-talet. Skogen har en renande och lugnande effekt på mig.
Och Tyresta är en jättetrevlig plats att besöka oavsett om du bara vill fika, motionera eller bara vara. Det finns fik på plats men det går också bra att ta med eget. Det finns också grillar om man vill grilla där, en liten lanthandel, lantbruk och en del djur. Kor, hästar, grisar, höns och ankor.
Där finns också utmärkta motionsspår i olika former och längder. Det finns också grillar med ved utmed dem om man vill ta med sig och göra en utflykt i skogen.
Jättemysigt och trevligt!

Nöff, skön svalka!Tjoflöjt!

2 kommentarer:

Bevare mig väl sa...

Bästa matfreaket
har varit på fiket
och njutit djurens värld och annat gott. Härliga bilder och jag föll pladask för grisen i lervällingen!
Och du vi ses ju i tema också!
Kram!

HeLena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.